Itthon nem fog törvénybe ütközni, hogy az állami fenntartású MTI ingyen adja a híreit, mert módosítják a tisztességtelen piaci magatartásról szóló jogszabályt.

Az Index információi szerint már elkészült a Magyar Távirati Iroda ingyenes hírszolgáltatását támogató törvénymódosítás, amely kivenné az állami hírügynökséget a szokásos piaci szabályok alól. A javaslat szerint ugyanis a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény módosítása után nem minősülne erőfölénnyel való visszaélésnek az, amit a tavaly év végén elfogadott médiatörvény megálmodott.

A Fühü (Független Hírügynökség) szerint valamennyi uniós tagállamra, így Magyarországra is érvényes és kötelező versenyszabályozás kimondja, hogy az állam a piacon csak a piaci magánbefektető elvének megfelelő magatartással lehet jelen.
Megalkotok egy szigorú szabályozást, majd úgy alakítom a törvényt, hogy rám ne vonatkozzon. Amúgy is, nekem az adófizetők fizetik a munkám, így ingyen adom a híreket (saját szájíz szerint tálalva), a többiek meg majd sok pénzért adját tovább amit megtudtak (=hír), ha megéri nekik hajrá... ez aztán tényleg verseny. Külön pikáns, hogy az EU szabályozást újból leszarjuk.

Címkék: mti

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://proletar.blog.hu/api/trackback/id/tr212664908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása