... a kormányzó frakciók kezdeményezésére akciócsoportokat hoznak létre annak fölmérésére, hogy mely területeken okozott kárt a 16 százalékos személyi jövedelemadó. Előttem van, ahogy simaszkos bérkommandó járja a cégeket és robin hood módjára elveszi a zsíros, szivarozó főnöktől a céges lexust, majd szétosztja a dolgozók közt...
A szövetség (Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége) számára érthetetlen, hogy milyen jogi alapon akarja a miniszterelnök betartatni az OÉT béremelésre tett ajánlását, mivel az, mint a neve is mutatja nem kötelező erejű. A megállapodásban ráadásul az is szerepel, hogy a bérek kialakításakor figyelembe kell venni az adott cég versenyképességi, illetve jövedelmi helyzetét. A bértárgyalásokon kiemelt szempontként kell kezelni a foglalkoztatás biztonságát is. Azok a vállalkozások, amelyek nem engedhetik meg maguknak a 4–6 százalékos emelést, eltekinthetnek ettől.

Mint ismert, a minap előbb Lázár János Fidesz-frakcióvezető jelentette be, aztán Orbán Viktor évértékelőjében is szólt arról, hogy a kormány munkacsoportot hoz létre, amely az új szja-tábla hatását vizsgálja az alkalmazottak jövedelmére. A munkacsoportot Rogán Antal vezetné. A kormány "így védené meg most az embereket."
Lényeg a lényeg, vagy annyira hülyék odafent, hogy most jönnek rá, hogy ez nem úgy működik, hogy ök meghúzzák a nadrágszíjat, több pénz lesz a költségvetésben, a cégek meg majd kompenzálják az embereket. vagy egyszerűen arra gondoltak, hogy majd jól rákenik a cégekre a nettóbér kiesést. Meg lehet tenni, de egy pl 10 fős cégnél ahhoz, hogy kompenzálják a pár százalékos bérkiesést el fognak bocsájtani egy embert és az ő bérét szétosztják. Így lesz egymillió új munkahely.

Külön öröm, hogy miután érzi az ember a bőrén a törvényt, hirtelen el is kezdtek foglalkozni vele... pedig azt gondolná a paraszt, hogy ezek előre felmérik a cselekedeteik hatását.

Címkék: szja lazar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://proletar.blog.hu/api/trackback/id/tr372664873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása