500 milliárd forintot fizetünk egy korábban már lehívott, de eddig fel nem használt IMF-es hitelrészletből a Mol 21,2 százalékos pakettjéért, az állam váltja az orosz Szurgutnyeftegazt a társaság tulajdonosai között. És ettől hangos minden újság, tv, internetes oldal, hogy megcselekedte bátor vezírünk, amit megkövetelt a haza. Harsonák zengenek, szájról szájra jár a hír, mienk újra a MOL. Vagyis hát azért annyira talán mégsem, hiszen a most megvásárolt mennyiséghez hasonló mértékű részvény van még külföldi kézben, de az kit érdekel.

Lehet vitatkozni azzal, hogy vajon az első Orbán kormány mennyire járult hozzá, hogy a MOL negyedét később értékesíteni kelljen az OMV-nek. Azt viszont a Gyurcsány kormány hibájának nevezni, hogy az OMV a válság kitörésekor szépen, haszonnal túladott az oroszoknak a MOL részvényein, az kicsit meredek. Persze ki-ki másképp magyarázza. Majd most, jóval az előző tranzakció értéke felett a kormány "visszaszerzi" az oroszoktól, az is egy újabb csavar.

500 milliárd forint, simán IMF hitelből. Abból az IMF hitelből, akiket hatalmas örömujjongás közepette kiebrudaltunk az országból. Nem élősködnek tovább rajtunk, bár Bajnainak jó volt, neki sokat segített a válság idején egy kis nyugati segítség. Aminek a jótékony következményét még Orbán is elismerte, ja persze külföldön a külföldi médiában. Itthon az IMF büdös. De van itt egy gond: Az, hogy az IMF pénzből vette meg Magyarország a Mol részvényt az oroszoktól, finoman szólva több mint csúsztatás, ugyanis a Magyar Nemzeti Bank tartaléka erre nem használható, az MNB nem folytathat tőzsdei ügyleteket Most akkor mi van? Itthon jól hangzik, hogy ha a büdös pénzből költünk, kintre majd azt mondjuk h "nyugi nyugi, tudjuk mi, hogy ez nem az a pénz"... De mindegy is, hogy milyen pénz. A pénz pénz. Tök mindegy honnan költjük, a mi zsebünkben van. Ha kiveszünk belőle 500 milliárdot, akkor kevesebb lesz. Magyarán az állam adósság közvetett módon de növekedett, hisz valahonnan elő kell teremteni ezt a pénzt. Újabb adó (ebadó, dugódíj)?
Egyáltalán miért adták el az oroszok a részüket. Plána ha a legelvakultabbak azt szajkózzák, hogy az oroszok el akarták rabolni tőlünk a MOLt és Moszkvában (Széllben) akarják a döntéseket meghozni. Vajon mi mit ajánlottunk cserébe? Mert hogy a piaci áron való részvény értékesítést megoldhatták volna akár egy Dubai multimilliárdossal is, ha annyira szabadulni akartak volna tőle. Vajon megigértük, hogy átvesszük a 25 éves metrókocsijaikat? Vagy picivel drágábban vesszük majd a gázt? Azt meg majd "úgyseengedjükráterhelniaZemberekre"?

A tanárok tüntetnek, az rezidenseg ultimátumot adtak, a rendvédelmisek "sztrájkkal" fenyegetnek, a munkanélküliség nő. Az államadósság nemzeti ügy. A nyugdíj ezer sebből vérzik. De nekünk van 500 milliárd forintunk védeni a látszólagos magyar érdekeket. Ettől a tranzakciótól nem lesz olcsóbb a benzin, nem fogjuk érezni, hogy kevésbé függnénk a nyugattól (kelettől). A pénz töredékéből be lehetett volna fogni a rendvédelmisek száját. A tanároknak igéretet tenni, hogy javulni fognak a körülmények. A rezidenseknek meg az utcaseprők fizetése fölé emelni az övéket.

Remélem már mindenki örömujjongásban tört ki, hisz már nincs Moszkva terünk, már Roosevelt is Széchenyi és a szlovák rendszámos autók is magyarrá válnak. A vidámpark is elköltözik, remélhetőleg megy vele a szocialista szellem vasútja is, nem rémiszt több magyar nemzeti polgárt. ÉLJEN! Vetek is egy pillantást könnyes szemmel a falra mögöttem Viktor képére. Éljen a Párt!

Címkék: oktatás fidesz orosz orvos mol államadósság nyugdij

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://proletar.blog.hu/api/trackback/id/tr442930923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása