Korkedvezményes nyugdíjért folyamodott Demszky Gábor. A volt főpolgármesternek meg is állapított egy összeget a nyugdíjfolyósító, ám ezt a volt politikus kevesli

Erre most, 58 évesen lehetősége is van, ugyanis a törvény szerint öregségi nyugdíjba mehet a korhatár betöltése előtt hét évvel az a polgármester, aki három vagy ennél több választási ciklus során tölti be ezt a tisztséget. Meg is állapítottak neki egy összeget, amit a főpolgármester igencsak kevésnek tart, ezért fellebbezett.

Levelében – úgy tudjuk – azt írta a hivatalnak, hogy ő azért keresett viszonylag „rosszul” – 2009-ben és 2010-ben átlag bruttó havi 900 ezer forintot –, mert politikai támadásoknak volt kitéve. Index
Hát nem kell a fideszig menni, hogy arcátlan nagypofájú beképzelt politikust találjunk. Jó, azt elfogadom, hogy ha valaki havi szinten hosszú ideig milliókat vág zsebre, annak biztos olyan igényei vannak, mint benzinfaló lexus és aranyozott márvány járólap, de könyörgöm, legalább annyira fogja vissza magát, hogy "rosszul keresésnek" nevezze a havi közel 600 ezres nettó fizetést. Annyira más világban élnek a politikusaink, hogy lassan tényleg hozzászoknak ahhoz, hogy már látszat kedvéért se probálnak a "nép" fejével gondolkodni. A Varánusz számolta ki, hogy közel 800 ezres havi nyugdíja lehet majd, persze ez erős hozzávetőleges érték. Kiváncsi lennék mi is a pontos összeg amit kevesel.

Címkék: demszky nyugdij

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://proletar.blog.hu/api/trackback/id/tr512781233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása